ADVARSEL: Du bruker en eldre/utdatert nettleser og visse elementer på siden vises kanskje ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere nettleser som f.eks: Chrome, Edge eller Firefox.

BÆREKRAFT

 
Bærekraft handler om å leve på en måte som gjør at vi får det vi trenger, uten å ødelegge for at fremtidige generasjoner skal få dekket sine behov. Tre områder må ivaretas for at noe skal være bærekraftig: miljø, økonomi og sosiale forhold. Vi i NDI Norge har i første omgang valgt å fokusere på FN`s bærekraftsmål nr 12 – ansvarlig forbruk og produksjon og nr 13 – Klimainnsats Som et ledd i dette er vi Miljøfyrtårnsertifisert og medlem av Grønt Punkt, Norsk Dekkretur og Batteriretur. Det arbeides aktivt med 6 klimamålsprosjekter, som alle hører til under klimamål 12 og/ eller 13:

Transportoptimering

Vi har slått sammen 3 lagre til ett stort i Vestby. Dette fører til redusert interntransport. Med et større sentrallager hvor alle våre produktgrupper er representert vil vi kunne sende større forsendelser samlet ut til mottaker.

Som en del av transportoptimeringen arbeider vi med et prosjekt hvor vi belønner våre kunder som bestiller større ordre.

Gjenbruk av emballasje

Gjennom vår avtale med Grønn Punkt investerer vi i gjenvinning og gjenbruk av emballasjen vi importerer fra våre leverandører i utlandet.

Vår policy er at vi så langt det er mulig, skal gjenbruke emballasjen i egen produksjon.

Redusere dekkslitasje

Slitasje av dekk er en av de største kildene til microplast i naturen. Vi ønsker å benytte vår posisjon i markedet til å kunne informere våre forhandlere om tiltak for redusert dekkslitasje. Herunder riktig dekkvalg, korrekt sporing og riktig dekktrykk.

Innsamling av dekk

Anleggs- og industrimaskiner spenner over et bredt spekter av maskintyper samt ulike formål for kjøringen og underlag. Det er viktig å ha kjennskap til disse faktorene for å kunne tilby riktig hjulløsning i forhold til å maksimere oppetid og sikkerhet.

Hage og Park

Gjennom vårt medlemskap i Norsk Dekkretur bidrar vi til at alle dekk vi importerer blir håndtert på en miljømessig god måte etter endt livsløp. Her er noen eksempler på hva dekkene brukes til:

  • slitebaner fra lastebildekk til fjellsprengningmatter
  • lastebildekksider til silopress i landbruket
  • kvernet dekkmasse til energigjenvinning ved forbrenning i sementproduksjon
  • civil engineering-formål som støyvoller, veiunderlag på bæresvak mark og dreneringslag på nedlagte avfallsdeponier

 

Les mer om hvordan dekk gjenvinnes på dekkretur.no

Energioptimering av bygg

Vi har investerer i ekstra isolasjon og varmepumpe på vårt sentrallager i Vestby. Dette, og en rekke andre tiltak, har gitt bygget energi klassifisering A. Vi har i tillegg tatt kostnaden ved å bytte til LED- lys i flere av våre lagerbygg, til sammen 9000m2.

Redusere papirforbruk

Ved å digitalisere lagerdriften, bidrar dette til en betydelig redusert papirbruk. Sammen med gjenbruk av emballasje, reduserer dette papiravfallsmengden fra våre lagre betydelig.

NDI Norge AS

Toveien 50
1540 Vestby
Norge
Org nr 948 583 232
post@ndi-no.com

Behøver du hjelp?

Kontakt kundeservice på:
+47 69 83 34 10

Mandag-fredag 8:00-16:00

Finn oss på

Facebook
LinkedIn
© 2023 NDI Norge AS

 

WEBSHOP