ADVARSEL: Du bruker en eldre/utdatert nettleser og visse elementer på siden vises kanskje ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere nettleser som f.eks: Chrome, Edge eller Firefox.

Lastbil og busser

Lastebil og buss

Nøkkelen til å finne riktig dekk er å kjenne kjøringens formål og forholdene til den aktuelle lastebilen eller bussen. Dekkets konstruksjon og gummiblanding er nemlig optimalisert i henhold til det.
Å velge riktig dekk påvirker ikke bare kjøreøkonomien, men også viktige faktorer som styrestabilitet, sikkerhet, veigrep og dekklevetid. Valg av dekk og felg er viktig for bæreevnen og optimaliseringen av nyttelasten på kjøretøyet.
Se mer om hvordan NDI kan hjelpe med å holde din lastebil rullende.

Se hele vårt utvalg

Langtransport

For å sikre dekkets pålitelighet og levetid ved langkjøring, stilles det store krav til at materialvalg og design er optimalisert for lav rullemotstand, lav vekt og motstandsdyktighet mot varme. Langdistansedekk har vanligvis et langrillet, kompakt mønster, som sikrer jevn rulling i kjøreretningen. De er konstruert med mindre stål for å minimere vekt og rullemotstand. Materialet må også være motstandsdyktig mot varmeoppbygging over lange avstander.

Regionalkjøring

Kjøring på landeveier og mindre veier inkluderer svinger, varierende underlag og skiftende hastighet. Dette stiller høye krav til dekkets torsjons- og slagtoleranse, og en stabil stammekonstruksjon støtter disse belastningene. På grunn av ulike kjøreforhold er det ekstremt viktig at dekkmønsteret, materialvalget og designet understøtter dekkets bremse-, trekkraft- og grepytelse på ulike veidekker på både tørre og våte forhold.

Busskjøring

Busskjøring kan i utgangspunktet deles inn i to kategorier: bykjøring og langkjøring. Ved bykjøring er dekkene utsatt for mange start/stopp og støt fra fortauskanter. Mønsteret og konstruksjonen må derfor passe bykjøring, og det er spesielt viktig at dekket har sterke sidevegger som er motstandsdyktige mot støt mot fortauskanter. Langkjøring, for eksempel turistbusser, stiller høye krav til veigrep, lav rullemotstand/drivstoffeffektivitet og reisekomfort for både passasjer og sjåfør.

Anleggskjøring

Kjøring i mer krevende miljøer som grustak eller byggeplasser stiller høye krav til dekkets konstruksjon og mønster. Konstruksjonen består av en stor andel stål, slik at dekket er motstandsdyktig mot de mange uforutsigbare gjenstandene, som store steiner og metalldeler. Dekkets mønster er grovt for å sikre god selvdrenering og trekkraft på den ujevne og noen ganger porøse overflaten, samt en rillet konstruksjon som reduserer risikoen for å samle opp småstein.

Vinterdekk

Når temperaturen synker er det nødvendig å bytte til vinterdekk. Vinterdekk er laget av en mykere gummiblanding, som gjør at dekket ikke blir stivt i lave temperaturer. Et grovere mønster sikrer bedre veigrep, drenering og trekkevne. Vinterdekk skal være merket med M+S og 3PMSF. Les mer om regelverket for bruk av vinterdekk i Norge på denne link.

Felger

Det finnes flere typer felger for lastebiler og busser. Felgene er smidd og varmebehandlet for å maksimere den totale mekaniske styrken. Det er viktig at felgen har høy lastekapasitet, da lastebiler og busser ofte kjører med tung last. Det finnes mange forskjellige overflatebehandlinger som produseres for ulike bruksområder.

Olje

Et velsmurt kjøretøy er avgjørende for driftssikkerheten. Ved kontinuerlig vedlikehold av kjøretøy med smøreoljer av god kvalitet reduseres risikoen for uplanlagte og kostbare havarier betydelig. Det brede utvalget av motoroljer, giroljer, hydraulikkoljer, spesialvæsker og frostvæsker er tilgjengelig i forskjellige forpakninger og er utviklet for riktig smøring av moderne motorer og hydraulikksystemer. Smøremidlene overholder OEM-krav og internasjonale standarder.

Batteri

Batteriet er uten tvil en viktig del av et hvert kjøretøy, uten et fungerende batteri er det i mange tilfeller full stopp, ofte når det passer som minst. Vi har derfor valgt å tilby batterier fra en anerkjent leverandør som også er en betydelig leverandør innen original montering i bilindustrien. Vi leverer batteri til blant annet bil, båt, fritid, MC, gressklipper, traktor, lastebil med mer. De fleste av våre batterier er ferdig syrefylte, vedlikeholdsfrie og klare til bruk.

Tilbehør

Dekk og felger er de viktigste komponentene for å holde kjøretøyene rullende. For å installere og vedlikeholde dem er det imidlertid viktig å ha riktig tilbehør for hånden.

Tilbehør til montering og vedlikehold kan være alt fra sentreringsringer, TPMS-systemer, balansevekter til kjemiske produkter. NDI har gjort det enkelt å få oversikt over alt som skal brukes. Og vi har samlet alt på ett sted.

NDI Norge AS

Toveien 50
1540 Vestby
Norge
Org nr 948 583 232
post@ndi-no.com

Behøver du hjelp?

Kontakt kundeservice på:
+47 69 83 34 10

Mandag-fredag 8:00-16:00

Finn oss på

Facebook
LinkedIn
© 2023 NDI Norge AS

 

WEBSHOP