ADVARSEL: Du bruker en eldre/utdatert nettleser og visse elementer på siden vises kanskje ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere nettleser som f.eks: Chrome, Edge eller Firefox.
 
30. august 2022

NDI Group investerer rekordbeløp i grønn omstilling

NDI Group har signert en avtale om det som er den største satsingen på grønn energi i konsernets historie.

Mer enn 14.000 kvadratmeter tak skal dekkes med over 6.000 solcellepaneler i et nytt, grønt energiprosjekt, som skal gjøre NDI Group selvforsynt med grønn strøm og bidra til den grønne omstillingen. Totalt vil solcellene levere en forventet effekt på 2,5 megawatt.

– Vi har gjort vår største satsing på grønn omstilling i konsernets historie så langt. Formålet er å bidra til å skape et mer bærekraftig miljø og ta ansvar for vårt omkringliggende samfunn basert på FNs 12. og 13. verdensmål, som handler om ansvarlig forbruk og produksjon samt klimatiltak. Derfor har vi investert et tosifret millionbeløp, tilsvarende cirka 20 prosent av konsernets overskudd, i installasjon av solceller i kombinasjon med varmepumper. Når prosjektet er ferdig vil vi bli selvforsynt med grønn strøm, sier administrerende direktør René Kristensen.

Største prosjekt på fem år
Det store antallet solceller er planlagt montert utover høsten på taket av flere av NDI-konsernets store varehus. Ifølge selskapets prosjektleder vil det være et av de største byggeprosjektene ved konsernets hovedkontor i Brørup i nyere tid:

– Det er det største byggeprosjektet vi har hatt i Brørup på fem år. I tillegg til de mange tusen solcellepanelene som skal monteres på taket, må vi også installere syv store luft-til-vann varmepumper og ha alle nye installasjoner koblet sammen slik at disse kan forsyne kontorene og produksjonsmiljøene med riktig mengde strøm. Vi har fortsatt muligheten til å bruke gass som en ekstra energikilde på de veldig kalde dagene, men vi skal bare bruke en tredjedel av det vi brukte tidligere, sier han og fortsetter:

– Det er en drøm å få muligheten til å være med på et så spennende og krevende prosjekt, som vil ha så stor betydning for konsernets miljøpåvirkning. Vi gleder oss til å komme i gang og realisere prosjektet i samarbeid med våre partnere ProEnergi, Phønix Tag, KK Partner og Gunnar Kristensen VVS, som har hjulpet oss og vil hjelpe oss i fremtiden med å få alle installasjoner på plass og koblet sammen.

Prosjektet forventes ifølge NDI Group å ha en tilbakebetalingstid på under 10 år og være ferdig i løpet av neste år.

NDI Group A/S har gjort den største grønne investeringen i dekkkonsernets historie med en investering på 20 prosent av selskapets overskudd.
NDI Norge AS

Toveien 50
1540 Vestby
Norge
Org nr 948 583 232
post@ndi-no.com

Behøver du hjelp?

Kontakt kundeservice på:
+47 69 83 34 10

Mandag-fredag 8:00-16:00

Finn oss på

Facebook
LinkedIn
© 2023 NDI Norge AS

 

WEBSHOP