ADVARSEL: Du bruker en eldre/utdatert nettleser og visse elementer på siden vises kanskje ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere nettleser som f.eks: Chrome, Edge eller Firefox.

Entreprenør og Industri

Anlegg og Industri

Anleggs- og industrimaskiner spenner over et bredt spekter av maskintyper samt ulike formål for kjøringen og underlag. Det er viktig å ha kjennskap til disse faktorene for å kunne tilby riktig hjulløsning i forhold til å maksimere oppetid og sikkerhet.
Se mer om hvordan NDI kan bidra til å holde anleggs- og industrimaskiner rullende.

Se hele vårt utvalg

Gravemaskiner

Gravemaskiner opererer oftest på byggeplasser eller i terreng. Ved valg av hjulløsninger til byggeplasser, hvor det ofte oppstår stikkskader fra ytre gjenstander, stilles det tøffe krav til dekkets hardhet og stabilitet. Til bruk i terreng kreves større trykkflate, godt trekkmønster og motstand mot mulige stikkskader.

Masseforflytning

Ved masseforflytning er det ofte høy vektbelastning, høy hastighet og dermed temperaturutvikling. Når riktig hjulløsning skal velges til dumpere som går i  grustak behøves hjul med hardt, røft trekkmønster og høy lastekapasitet. Ved veikjøring skal dekkene være slitesterke og konstruert for kjøring med høy belastning. Det er også en fordel om dekkene er selvrensende.

Hjullastere

Hjullastere har mange formål og et bredt spekter av bruksområder. Dekk velges ut fra underlaget, og anbefales for ulike områder. For bruksområder med høy risiko for punkteringsskader, dekk med massive skuldre, anbefales motstandsdyktig stamme og ekstra dyp slitebane. For underlag uten høy risiko for punkteringsskader anbefales universaldekk, som har et bredt bruksområde og god kjørekomfort. Ved snørydding skal både gummi og konstruksjon av dekket være egnet for kjøring på våt og glatt vei.

Gaffeltrucker

Det er mange bruksområder for gaffeltrucker. Ved truckkjøring på lager, anbefales lavtsittende putedekk som gir mindre svingradius og derfor en fordel i manøvreringsevnen. For innendørs/utendørs kombinasjonskjøring anbefales massive gummidekk for økt holdbarhet. Ujevnt utendørs terreng krever pneumatiske luftfylte dekk, da dekkets dype slitebaner og materiale sikrer lang levetid og stabilitet.

Skogsmaskiner

Underlaget har stor betydning for valg av dekk i skogbruket. Myk skogbunn krever bredere dekk, slik at trykket fordeles på overflaten i stedet for i dybden. Kjøring i stive og bratte leirbakker krever smalere skogsdekk med et aggressivt mønster, som sikrer godt grep. For kjøring i tett skogkledd/kupert terreng anbefales skogsdekk med stive sidevegger som motstår støt og kuttskader.

Felger

Riktig hjulløsning kan direkte påvirke effektiviteten og oppetiden til maskinene. Det er derfor ikke bare et spørsmål om å velge riktige dekk til formålet, det kan ofte også være en fordel å ta stilling til hele hjulløsningen.

Olje

Et velsmurt kjøretøy er avgjørende for driftssikkerheten. Ved kontinuerlig vedlikehold av kjøretøy med smøreoljer av god kvalitet reduseres risikoen for uplanlagte og kostbare havarier betydelig. Det brede utvalget av motoroljer, giroljer, hydraulikkoljer, multifunksjonsoljer og frostvæsker er tilgjengelig i forskjellige forpakninger og er utviklet for riktig smøring av moderne motorer og hydraulikksystemer. Smøremidlene overholder OEM-krav og internasjonale standarder.

Batteri

Batteriet er uten tvil en viktig del av et hvert kjøretøy, uten et fungerende batteri er det i mange tilfeller full stopp, ofte når det passer som minst. Vi har derfor valgt å tilby batterier fra en anerkjent leverandør som også er en betydelig leverandør innen original montering i bilindustrien. Vi leverer batteri til blant annet bil, båt, fritid, MC, gressklipper, traktor, lastebil, anleggsmaskiner med mer. De fleste av våre batterier er ferdig syrefylte, vedlikeholdsfrie og klare til bruk.

Tilbehør

Dekk og felger er de viktigste komponentene for å holde kjøretøyene rullende. For å installere og vedlikeholde dem er det imidlertid viktig å ha riktig tilbehør for hånden.

Tilbehør for montering og vedlikehold spenner fra O-ringer, smøremidler, ventiler og felgtilbehør. Alt i en kvalitet som tåler allsidige værforhold. NDI har gjort det enkelt å få oversikt over alt som skal brukes. Og vi har samlet alt på ett sted.

NDI Norge AS

Toveien 50
1540 Vestby
Norge
Org nr 948 583 232
post@ndi-no.com

Behøver du hjelp?

Kontakt kundeservice på:
+47 69 83 34 10

Mandag-fredag 8:00-16:00

Finn oss på

Facebook
LinkedIn
© 2023 NDI Norge AS

 

WEBSHOP